10 mód, hogy pillanatok alatt felépítsd az önbizalmad

Az önbizalom a megállíthatatlanság és az iszonyatos félelem közötti érzés. A saját énképednek óriása hatása van arra, hogy mások hogyan látnak. Az, ahogyan látjuk magunkat, valósággá válik - minél magabiztosabb vagy, annál valószínűbb a sikered.

Sokan vannak azonban, akiknek nincs kezükben a megfelelő eszköz, hogy önbizalmukat belül megtalálják. A Vonzó Férfi Ingyenes tippek segítségével sokkal hatékonyabban foglalkozhat önmagával mindenki, akinek célja a szorongásmentes, magabiztos élet. 

 

Habár több tényező, ami befolyásolja az önbizalmad, nem rajtad múlik, akkor is van nagy számban olyan, amit tudatosan tenni tudsz az építése érdekében. Ezt a 10 stratégiát használva megszerezheted a szellemi tudást, ami szükséges, hogy elérd a céljaid.

Beszélj valakivel most az önbizalomépítésről!

 

Építsd az önbizalmad:

 

1.Öltözz szépen

Habár nem a ruha teszi az embert, kétségtelenül befolyásolják, hogy hogyan érzi az ember magát. Senki nem figyel jobban a kinézetedre, mint saját magad. Ha nem nézel ki jól, akkor az megváltoztatja a viselkedésed és a kapcsolatot másokkal. Használd ezt, mint egy előnyt:  légy ápolt. A legtöbb esetben a legjelentősebb változást a gyakori fürdés és borotválkozás, valamint tiszta és divatos ruhák teszik.

Ez nem jeleni azt, hogy sokat kellene költened ruhákra. Egy nagyszerű szabály, amit követhetsz : költs kétszer annyit, vegyél feleannyit” Inkább vegyél fele annyi drágább, válogatott minőségű ruhákat, mint olcsóbb, rossz minőségűeket. Hosszabb távon ez csökkenti a költségeidet, hiszen a jobb minőségű ruhák tovább tartanak és divatban is tovább maradnak. A kevesebb vásárlás a zűrzavart is megszünteti a ruhásszekrényedben.

 

2.Gyalogolj gyorsabban

Az egyik legjobb módja annak, hogy megtudjuk, egy ember hogyan tekint önmagára, a sétálásának megvizsgálása. Lassú? Fáradt? Fájdalmas? Vagy egyenesen energikus és céltudatos? Magas önbizalmú emberek gyorsabban járnak. Vannak helyek, ahova menniük,  emberek akiket látogatniuk kell és munka amit el kell végezni. Annak ellenére, hogy nem sietsz sehova, növelheted az önbizalmat, ha egy kis elevenséget teszel a járásodba. A 25%-kal gyorsabb gyaloglás fontosnak fog mutatni és úgy is fogod érezni magad.

 

3. Jó testtartás

Hasonlóan, abból, hogy egy ember hogyan viselkedik, sok mindent meg lehet tudni. Azok az emberek, akik ejtett vállakkal és lassú mozdulatokkal közlekednek az utcán, alacsony önbizalmat sugároznak. Nem lelkesednek azért, amit csinálnak, és nem tartják fontosnak önmagukat. A jó testtartás gyakorlásával automatikusan jobban fogod érezni magad a bőrödben. Állj fel egyenesen, emeld fel a fejed, tarts szemkontaktust. Pozitív benyomást fogsz kelteni másokon és rögtön tettre készebbnek és erősnek fogod érezni magad.

 

4.Saját magunk reklámozása

Az egyik legjobb módja az önbizalomépítésnek egy motivációs beszéd meghallgatása. Sajnos annak a lehetősége, hogy egy jó szónokot hallgass meg, igen kicsi. Ezt a hiányt úgy tudod megoldani, hogy személyes reklámot csinálsz.  Írj egy 30-60 másodperces beszédet, ami kiemeli az erősségeidet és céljaidat. Ezután mondd föl a tükör előtt hangosan ( vagy magadban, ha úgy jobb) akárhányszor önbizalom növelésre van szükséged.

 

5. Hála

Ha túl sokat koncentrálsz arra, hogy mit akarsz, az elméd kitalál okokat, hogy miért nem tudod mégsem elérni. Ez ahhoz vezet, hogy jobban figyelsz a gyengeségeidre. A legjobb útja annak, hogy ezt elkerüld, hogy tudatosan koncentrálsz a hálára. Szoríts időt minden nap arra, hogy magadban végiggondolod, hogy miért lehetsz hálás az életben. Elevenítsd fel múltbeli sikereidet, különleges képességed, nagyszerű kapcsolataid, és fantasztikus pillanataid. Meg fogsz lepődni, milyen sok jutott neked, és ez motiválni fog abban, hogy megtedd a következő lépést a siker felé.

 

6. Bókolj másoknak

Ha negatívan gondolunk magunkra, gyakran ezt kivetítjük másokra sértések és pletykák formájában. Hogy megtörd ezt a negatív érzést, tanuld meg értékelni másokat. Kerüld az egymás háta mögötti pletykákat és inkább bókolj a körülötted lévőknek. Ekkor sokan meg fognak szeretni, amivel ugyancsak építheted az önbizalmad. Azzal, hogy másokban keresed a jót, észrevétel nélkül magadból is a legjobbat hozod ki.

 

7. Ülj a legelső sorban

Iskolákban, munkahelyeken, közgyűléseken szerte a világon, az emberek hajlamosak arra, hogy a leghátsó sorba ülnek. A legtöbb ember jobban szereti, ha hátul van, mert fél attól, hogy észreveszik. Ez az önbizalomhiányt tükrözi. Azzal, hogy eldöntöd, hogy az első sorban ülsz,

túl tudsz lépni ezen az irracionális félelmen és építheted az önbizalmad. Sőt, jobban láthatóvá válsz azoknak a fontos embereknek, akik előadnak.

 

8. Beszélj hangosan!

Csapatmegbeszéléseken sok ember soha nem beszél hangosan, mert félnek attól hogy mások elítélik azért, amit mondanak. Pedig ez a félelem nem valódi. Általában az emberek sokkal elfogadóbbak, mint ahogy azt mi gondoljuk. És a legtöbb ember ugyancsak ezzel a problémával küzd, mint mi. Ha erőfeszítést teszel és felszólalsz minden közösségi megbeszélés közben legalább egyszer, sokkal jobb szónok leszel, biztosabb a saját gondolataidban és a társaid is vezetőként fognak rád nézni.

 

9. Mozogj!

A kinézet mellett a fizikai erőnlét is nagy hatással van az önbizalomra. Ha nem vagy formában, bizonytalannak, taszítónak és kevésbé energikusnak fogod érezni magad. Ha testmozgást végzel, a külsődön javítasz, formában tartod magad és valami pozitívot viszel véghez. Ha fegyelmezetten végzed a mozgást, nemcsak jobban fogod érezni magad, de olyan pozitív pillanatot fog hozni, ami egész nap feltölt.

 

10. Koncentrálj az adakozásra

Túl gyakran csak a saját álmainkat hajszoljuk. Túl sokat gondolunk magunkra és nem figyelünk mások szükségeire. Ha egy kicsit abbahagyod azt, hogy magadra gondolsz és arra koncentrálsz, hogy adakozz a világon élő más embereknek, akkor nem fogsz annyira figyelni a saját hibáidra. Növeli az önbizalmad és lehetővé teszi, hogy hatékonyan segíts. Minél többet adakozol, annál jobban meg leszel jutalmazva személyes sikerrel és elismeréssel.

 

Magabiztos kiállás, önbizalomtól duzzadó személyiség és pozitív kisugárzás, ami szavak nélkül is vonzalmat kelt. A részleteket a Vonzó Férfi Önbizalomnövelő Programról itt olvashatsz!

 vonzoferfi-program2.png