Az alacsony önbecsülés különféle problémákhoz vezethet a karrierépítés során, a kapcsolatokban és a magánéletben is. Az alacsony önbecsülés könnyen vezethet depresszióhoz, ami nagy hatással van a szellemi, fizikai és társadalmi életre.

 

A »» Vonzó Férfi «« oldal ezen elkeserítő tapasztalatokon felbuzdulva egy olyan önértékelést és önbizalmat erősítő tanácsokat dolgozott ki, amely segít végérvényesen megszabadulni a belső korlátok béklyóitól.

 

 vonzoferfi-program2.png

 

Az elismert pszichoterapeuta, Dr. Nathaniel Branden, úgy definiálja az önbecsülést, mint a „hajlam arra, hogy az ember megtapasztalja, hogy van annyi képessége, hogy meg tudjon küzdeni az akadályokkal az életben.”

Az önbecsülés alapja lényegében arról szól, hogy hogyan látjuk önmagunkat és hogyan képzeljük el a helyünket a világban. Szóval ez egy olyan kép, ami a valóságon alapul.

Egy egészséges önbecsülés és önbizalom mindenkinek nagyon fontos. Pozitív életszemléletet nyújt az életben, ami tükröződik a munkabeli teljesítményben, kapcsolatokban és mindenben, amit csinálunk.

Itt van a 10 hasznos tanács, hogyan lehet az önbecsülést növelni:

 

Jobb hitelbecsléssel jobb hitelnyújtási kamatot fogsz kapni

-         Mindenki különleges és egyedülálló. Egy embert nem lehet egyetlen oldalról megismerni. Például, az emberek általában irigylik a gazdagokat és azt gondolják, hogy nekik minden megvan, és pont ezért ők a világ legboldogabb emberei. Mégis, az élet legszebb pillanatait nem lehet pénzért venni. Sok történetet hallunk arról, hogy a gazdagok mennyire boldogtalanok, és pont ez az a jel, ami mutatja, hogy a gazdagság nem egyenlő a boldogsággal.

 

Saját magad értékelése

-         Saját magunk elfogadása különbözik attól, hogy meg is becsüljük magunk. Az ön-elfogadás előfeltétele az önbecsülésnek, de az utóbbinak mindig meg kell lenni. Van aki pesszimista módon, krónikus önbizalomhiánnyal fogadja csak el magát, ami nem tesz jót az egészségnek. ”Elfogadom, hogy nem tudom azokat megtenni, amiket szeretnék, mert túl gyenge vagyok hozzájuk.” - egy tipikus állítás, ami ábrázolja az egészségtelen ön-elfogadást.

-         Önmagunk értékelése pozitív oldalról egy határozott serkentő. Az embernek ki kell emelni a jó tulajdonságait, erősíteni őket

 

Tartózkodj az összehasonlítgatástól!

-         Az alacsony önbecsülést a környezet is okozhatja. Újra, ez visszavezethető az önelfogadás hiányára. Mindenki különböző és olyan tulajdonságaid vannak, amik másoknak nincsenek. Egy általános önkép kialakítása úgy kéne felépüljön, hogy nem vesszük figyelembe a többi embert.

 

Ne szomorodj el!

-         Senki nem tökéletes. A hibázás teljesen normális és az embereknek ezt a tényt el kéne fogadniuk. Az alacsony önbecsüléssel rendelkezők hajlamosak padlóra kerülni a folyamatos ön-kritikával. Egy belső hang azt visszhangozza a fejükben, hogy nincs remény. Ez nem helyes, és a belső hangok irányítása egy megoldás a problémára. Örülj annak, amiben eddig jó voltál, hiszen az a legfontosabb.

 

Támogasd a pozitív embereket!

-         Ha olyan barátaid vannak, akik pozitívan állnak hozzá a kihívásokhoz, akkor az rád is olyan hatással van, hogy jobb fényben látod a világot és ez még az önbizalmadat is építi

 

Emlékeztesd magad a jó tulajdonságaidra!

-         Újra: mindenkiben megvan a szépség. Emlékezz azokra a dolgokra, amit szeretsz saját magadban és a jó dolgokat, amiket tettél és készíts is egy listát a legfantasztikusabbakról! Ez segíteni fog az önbizalom növelésben és biztosan jó okot fog arra adni, hogy mosolyogj.

 

Használj eszközöket!

-         A könyvek, cd és egyéb dolgok vásárlása nem fáj, ugye? Ezek az anyagok minden bizonnyal biztosítani tudnak néhány hasznos utat, hogy hogyan küzdj meg az alacsony önbecsüléssel. Habár ezeknek a vásárlása teljesen fölösleges, ha az információt nem lehet a való életben használni.

 

Kapcsolódj ki!

-         A szórakozás néha kiereszti a stresszt, segít kiüríteni a negatív gondolataid és helyet csinál a pozitív gondolatoknak. A szórakozás boldoggá tesz minket.

 

Lógj a barátaiddal!

-         Szórakozni egyedül is lehet, de nincs jobb annál ha ezt a barátaiddal teszed. A barátok általában a személyes támaszaink és mindig ott vannak, ha beszélgetni akarsz. Sőt, akinek problémái vannak az önkifejezéssel, egy rövid kommunikációs tréning is új lendületet nyújthat a számára. 

 

Kérj segítséget!

-         Ha minden kötél szakad, kérj segítséget egy pszichológustól. Nincs abban semmi, ha törődsz magaddal, hiszen az alacsony önbecsülés sokkal komolyabb problémákhoz vezethet.

 

Napi megerősítések használata

-         Tudasd magaddal, hogy mennyire egyedi, különleges vagy...

-         A vallásos embereknek talán van egy nagyszerű ötletük. Következő alkalommal, ha egy éneket hallasz a szerzetesektől vagy szentbeszédet egy katolikus templomban, vagy egy Gregorián éneket, emlékezz, hogy ez az sors- és önmegerősítés egyik útja. És te is használhatod, hogy megerősítsd magad. Az emberek szerte a világon használják, hogy tovább tudjanak menni. Katonák, kereskedők, diákok, vagy akár a politikusok. Ez azért van, mert a jóváhagyás egy biztos útja annak, hogy emlékeztessük önmagunkat a választásainkra és céljainkra.

-         A jóváhagyás úgy lehetnek definiálni, mint a hit meglétének vagy egy dolog igazságának kihirdetése. Ez az egyik alapja az önbizalomnak és annak, hogy a személy hogyan tud élni a világban.

-         Néha úgy érezzük fölöslegeset teszünk. Megtörténik a munkahelyen, vagy a feleséged és gyerekeid gondoskodásában. Vagy ha szembenézel a kötelezettségeiddel a templomban vagy a munkahelyeden, észreveheted, hogy néha elfelejtjük a dolgok „miértjét”.

-         Vannak emberek, akik célkitűzés nélkül élik le az életük. 100-ból csak 3 amerikai egyetemi hallgató tűz ki célokat. Ez a 3% megtalálja a célját és sokkal jobban fog keresni,mint a maradék 97%. Ez egy elképesztő adat, ami azt sugallja, hogy a célokat nem veszik elég komolyan.

-         A célokkal rendelkező emberek sokkal magabiztosabbak, sokkal inkább jártasak az önbizalom növelésben, mert az átlag fölött értékelik maguk. Ennek olyan hatása van, hogy megmutatja hol állnak igazából a céljuk elérésében

-         Talán érthető, hogy az emberek eltévednek, miután kitűzték a célokat. Ez talán annak az eredménye, hogy nincs folyamatosan elismerve az, amit tesznek. Vagy nem volt módszer, ami segít emlékeztetni őket, hogy miért dolgoznak olyan hosszan és keményen.

-         Ha a célok elfelejtődnek, akkor az teljes időpazarlás. És a személy elveszti az önbecsülését, magabiztosságát és felad mindent.

-         Az is fontos, hogy olyan önbizalommal-telinek mutatkozzunk, ami nem tér el a valóságtól. Az önbizalom megtartásban szerepet kapó elismerés egy fontos területe az önszuggeszciónak.

-         Az önszuggeszció egy olyan kinyilatkoztatása a megérzésnek és céloknak, amiket újra és újra megfogalmazol, hogy a végén az ember elhiszi az állítás igazságát. Ez a fajta elismerés pozitívan van szemlélve, és mozgósítja az ember forrásait és tehetségét azokban a célokban, amiket megfogalmazott.

-         Ez ugyancsak jelenti a tudatalatti erő kihasználását , ami segít a célok elérésében. Ez az ön-hipnózis egyik formája, gyakran együtt járva azzal, hogy egy ellenállhatatlan képe van az állításnak; a személy folyamatosan úgy próbálja átélni a dolgokat, mintha már megtörténtek volna.

-         A sport-pszichológia segített abban, hogy használjuk az önszuggeszciót és elképzelést a győzelem érdekében, amit az atléták újra és újra megerősítettek Úgy tűnik, az emberek jók a szellemi programozásban, hogy elérjenek egy bizonyos célt. Az önbizalom tréning sokat dobhat rajtad!

-         Habár, az ellentétes hatást is el lehet érni. Az ember  olyan helyzetbe tudja tenni magát, ahol negatív gondolatok  ismétlődően elérik, amik az elmét alázatra kényszerítik. Az agy nem különbözteti meg a pozitív és negatív javaslatokat.

-         Mindenek előtt a javaslatok megfogalmazása nagyon fontos. Mindig jobb egy állítást pozitívan megfogalmazni, mint negatívan, mert az agy nem fogad be negatív visszajelzést.

-         Például, ha egy ember be akarja fejezni a dohányzást, az állításnak nem szabad így hangoznia: „Nem fogok dohányozni.” Az agy ezt csak úgy fogja föl, hogy „Dohányozni fogok.” Mindig jobb ezt mondani: „Minden nap mozogni fogok, hogy egészséges legyek.” Minél pozitívabb a fogadalom annál nagyobb hatású javaslatunk lesz. Fogadalmak minden nap meg kéne fogalmazódjanak bennünk. Az első dolog kéne legyen, amikor felkelünk, mielőtt még elkezdünk dolgozni, és mielőtt ágyba fekszünk. Ez az agy felkészítése a sikerre.

-         Az elképzelések úgy válnak valóra, hogy egy jövőbeli eseményt olyan részletességgel látunk, amilyennel csak tudunk. Minden érzékelésünket be kell vonni, akár az ízlelést és szaglást. A cél az, hogy egy lenyűgöző képet csináljunk, amit az agy valóságnak fog fel. Ha jól csináltuk, az agy tudat alatt azon fog dolgozni, hogy elérje azt a vágyat.

-         Az agy egy rendkívül erős eszköz a sikerhez. Mivel olyan, mint egy szivacs, óvatosnak kell lenni, hogy magunk vagy mások mivel teszik tele. Használj fogadalmakat és elképzeléseket, hogy kitisztítsd az elméd is.

-         Semmi nem történik egyszerűen. Habár, ha alkalmazod ezt a néhány leírt szabályt, akkor pillanatok alatt növekedni fog az önbizalmad. Sok sikert!

-         Az alacsony önbecsülést meg lehet oldani a megfelelő eszközökkel és viselkedéssel. Önmagunk szeretése is egy út, ami egy egészséges és jobb önmagadhoz vezet.

 

Az önbizalom építése

-         Hogyan eszel meg egy elefántot? Egyszerre egy harapás. Hogyan mászol fel egy létrára? Egyszerre egy lépés. És hogyan építed fel az önbizalmad? Egyszerre egy lépés ugyancsak.

-         Ha kis lépéseket teszel, az aggodalom, amit feltétlenül érzel, kezelhetőbb. Ezért fontos, hogy megpróbáld azokat a dolgokat, amiktől eddig féltél egy bizonyos szinten. Nehéznek találod, hogy emberekhez beszélsz? Kezdeményezz minden nap egy beszélgetést egy új emberrel! Mindig csendben vagy, még akkor is, ha akarsz valamit mondani, Beszélj, mondd el a véleményed! Több bátorságod lesz és magabiztosabbnak fogod érezni magad ezektől az apró sikerektől

-         Csinálj valami megvalósítható dolgot, hogy bővítsd önbizalmad minden nap. Vállalj be teljesíthető kockázatokat. Minden kis lépés egy tiszta céllal, fogadalommal ( vagy gondolatváltozással) vagy szellemi gyakorlással kell párosuljon

-         Vedd át a Boy Scouts mottóját: „ Légy mindig felkészült.”

 

-         Minden lépés előtt csináld meg a házi feladatod. Fedezd fel, mit kell tenned, gyakorold a képességeket és szerezd meg a megfelelő tudást. 90%-a a tevékenységünknek a felkészülés minőségén múlik.

 

     Most menj és kezdd el! Hagyd figyelmen kívül az aggodalmaid a kényelmetlenségről, és emlékeztesd magad, hogy bármi az elmédben meg tud születni, és hidd el, el tudod érni. Ha nem sikerül, változtasd meg a felfogásod, és próbáld újra. Mindezek után tartsd észben, mit akarsz, soha ne téveszd szem elől a céljaid, és tarts ki!

 

A  
vonzoferfi-program.pngA Vonzó Férfi Önbizalomnövelő Program pontosan azért jött létre, hogy abban a nehéz és munkás folyamatban segítsen minden, az élettől valamit is akaró férfinak, amikor ki kell lépni a önértékvesztett, ám ismert és kényelmes állapotból egy ismeretlenbe. A Vonzó Férfi Önbizalomnövelő és önérték-fejlesztő tréningje során nem kell zsákutcákba futnia senkinek, mivel a direkt és konstruktív reflexiók, az elméleti alapozás és a 100%-osan egyénre szabott fejlesztés mindenkit pontosan azon az úton indít el, ami meghozza a sikert. A program nemcsak pillanatnyilag kezeli a problémát, de olyan stratégiákat gyakoroltat be a tanítványokkal, amelyek a mindennapokban alkalmazhatóak. A Vonzó Férfi Önbizalomnövelő Program részletei itt olvashatók. 

 

 

 

 

Az önbizalom és önbecsülés kéz a kézben járnak. Élő fegyverek, amelyek segítenek szembenézni a kihívásokkal az életben. A saját magunkba vetett hit hiánya megakadályoz abban, hogy bármit is elérjünk. Önbizalom építés - nincs ötleted, hol kezdd?

 

A Vonzó Férfi program olyan ingyenes tippekkel segít az önbizalom erősítésében és felépítésében, ami szervesen illeszkedik majd a mindennapokba, így észre sem veszed, hogy most éppen önbizalmadat erősíted, csak azon kapod magad, hogy egyszerűen jobban mennek a dolgok, bátrabb vagy. Bővebb Vonzó Férfi tippeket itt találsz.

 

vonzoferfi-program2.png 

Emberek magas önbecsüléssel sokkal magabiztosabban viselkednek. Az alacsony önbecsülés megállít minden erőfeszítésben, ami a magabiztossághoz vezetne.

 

Az önbizalom fontos több területen:

- kapcsolatok

- munka

- szülői teendők

- képességek, melyek az életben szükségesek

- döntéshozatal, olyan szituációk és körülmények javítása, amelyekben nem érezzük jól magunkat

- új kihívások keresése

-  nyitottság a változásra

- személyiségfejlődés

 

Hogyan alakul ki az önbizalom?

Különböző forrásokból származhat:

 •          saját magadból merítheted
 •          másoktól
 •          a sikereidből

 

Néhány ember természetesen tűnik magabiztosnak, de gondoltad volna? Ők is tanulták, hogy hogyan csinálják ezt, szóval te is meg tudod ezt tenni!

Ha önbecsülés - vagy önbizalomhiányod van, meg kell nézned az okait. Biztosan túl kritikus vagy önmagaddal szemben, vagy olyan dolgokat mondasz magadnak, mint „Biztosan kudarcot fogok  vallani.” vagy „Nem vagyok elég jó.” vagy akár: „Én nem érdemlem meg a sikert.” Ezek szintúgy a kudarcot jelentik. Nézd meg ezt az oldalt, hogy hogyan vess véget a negatív gondolatoknak.

Talán adsz mások véleményére arról, hogy képtelen vagy sikert elérni vagy a hibáidról, ahogyan ők látják őket. Mi állíthatja meg őket és bizonyíthatja nekik, hogy helytelenül gondolták és mi segíthet szembeszállni velük ahelyett, hogy elfogadnád a véleményük? Védd meg magad! Az önbecsülésed múlik rajta! Ha szerény véleménnyel vagy magadról, mások miért tisztelnének?

Koncentrálj arra, amit eddig elértél és légy büszke arra!

 

Hogyan lehetsz nagy önbizalmú és sikeres?

 • -         Keress egy példaképet (aki magabiztos) és tanulj tőle. Ő mit tesz azért, hogy magabiztos és sikeres legyen?
 • -         Koncentrálj a már elért tetteidre, és ha elbuktál, vizsgáld meg, hogy következő alkalommal mit kellene javítani!
 • -         Tégy úgy, mintha magabiztos lennél - ez növeli az önbizalmadat is!
 • -         Készülj fel alaposan minden feladatra, hogy biztos legyél benne, hogy már készen állsz!
 • -         Dolgozz azokon a képességeken, amik szükségesek a céljaidhoz, soha nem lehetsz túlképzett vagy túl gyakorlott az élet bármely kihívásához!
 • -         Tanulj relaxációs feladatokat!
 • -         Mindig mosolyogj!
 • -         Tűzz ki elérhető célokat!
 • -         Jutalmazd magad, ha elértél valamit!

 Szeretnél még ennél is bővebb információkat arról, hogyan változtasd meg az életedet és hogyan legyél sokkal magabiztosabb?

A gyakorlatban tanulhatod meg személyre szabottan az önbizalom erősítésének és a személyiséged fejlesztésének módszerét a Vonzó Férfi Önbizalomnövelő tréningen, amiről bővebben itt olvashatsz! vonzoferfi-program.png

 

 

Az önbizalom a megállíthatatlanság és az iszonyatos félelem közötti érzés. A saját énképednek óriása hatása van arra, hogy mások hogyan látnak. Az, ahogyan látjuk magunkat, valósággá válik - minél magabiztosabb vagy, annál valószínűbb a sikered.

Sokan vannak azonban, akiknek nincs kezükben a megfelelő eszköz, hogy önbizalmukat belül megtalálják. A Vonzó Férfi Ingyenes tippek segítségével sokkal hatékonyabban foglalkozhat önmagával mindenki, akinek célja a szorongásmentes, magabiztos élet. 

 

Habár több tényező, ami befolyásolja az önbizalmad, nem rajtad múlik, akkor is van nagy számban olyan, amit tudatosan tenni tudsz az építése érdekében. Ezt a 10 stratégiát használva megszerezheted a szellemi tudást, ami szükséges, hogy elérd a céljaid.

Beszélj valakivel most az önbizalomépítésről!

 

Építsd az önbizalmad:

 

1.Öltözz szépen

Habár nem a ruha teszi az embert, kétségtelenül befolyásolják, hogy hogyan érzi az ember magát. Senki nem figyel jobban a kinézetedre, mint saját magad. Ha nem nézel ki jól, akkor az megváltoztatja a viselkedésed és a kapcsolatot másokkal. Használd ezt, mint egy előnyt:  légy ápolt. A legtöbb esetben a legjelentősebb változást a gyakori fürdés és borotválkozás, valamint tiszta és divatos ruhák teszik.

Ez nem jeleni azt, hogy sokat kellene költened ruhákra. Egy nagyszerű szabály, amit követhetsz : költs kétszer annyit, vegyél feleannyit” Inkább vegyél fele annyi drágább, válogatott minőségű ruhákat, mint olcsóbb, rossz minőségűeket. Hosszabb távon ez csökkenti a költségeidet, hiszen a jobb minőségű ruhák tovább tartanak és divatban is tovább maradnak. A kevesebb vásárlás a zűrzavart is megszünteti a ruhásszekrényedben.

 

2.Gyalogolj gyorsabban

Az egyik legjobb módja annak, hogy megtudjuk, egy ember hogyan tekint önmagára, a sétálásának megvizsgálása. Lassú? Fáradt? Fájdalmas? Vagy egyenesen energikus és céltudatos? Magas önbizalmú emberek gyorsabban járnak. Vannak helyek, ahova menniük,  emberek akiket látogatniuk kell és munka amit el kell végezni. Annak ellenére, hogy nem sietsz sehova, növelheted az önbizalmat, ha egy kis elevenséget teszel a járásodba. A 25%-kal gyorsabb gyaloglás fontosnak fog mutatni és úgy is fogod érezni magad.

 

3. Jó testtartás

Hasonlóan, abból, hogy egy ember hogyan viselkedik, sok mindent meg lehet tudni. Azok az emberek, akik ejtett vállakkal és lassú mozdulatokkal közlekednek az utcán, alacsony önbizalmat sugároznak. Nem lelkesednek azért, amit csinálnak, és nem tartják fontosnak önmagukat. A jó testtartás gyakorlásával automatikusan jobban fogod érezni magad a bőrödben. Állj fel egyenesen, emeld fel a fejed, tarts szemkontaktust. Pozitív benyomást fogsz kelteni másokon és rögtön tettre készebbnek és erősnek fogod érezni magad.

 

4.Saját magunk reklámozása

Az egyik legjobb módja az önbizalomépítésnek egy motivációs beszéd meghallgatása. Sajnos annak a lehetősége, hogy egy jó szónokot hallgass meg, igen kicsi. Ezt a hiányt úgy tudod megoldani, hogy személyes reklámot csinálsz.  Írj egy 30-60 másodperces beszédet, ami kiemeli az erősségeidet és céljaidat. Ezután mondd föl a tükör előtt hangosan ( vagy magadban, ha úgy jobb) akárhányszor önbizalom növelésre van szükséged.

 

5. Hála

Ha túl sokat koncentrálsz arra, hogy mit akarsz, az elméd kitalál okokat, hogy miért nem tudod mégsem elérni. Ez ahhoz vezet, hogy jobban figyelsz a gyengeségeidre. A legjobb útja annak, hogy ezt elkerüld, hogy tudatosan koncentrálsz a hálára. Szoríts időt minden nap arra, hogy magadban végiggondolod, hogy miért lehetsz hálás az életben. Elevenítsd fel múltbeli sikereidet, különleges képességed, nagyszerű kapcsolataid, és fantasztikus pillanataid. Meg fogsz lepődni, milyen sok jutott neked, és ez motiválni fog abban, hogy megtedd a következő lépést a siker felé.

 

6. Bókolj másoknak

Ha negatívan gondolunk magunkra, gyakran ezt kivetítjük másokra sértések és pletykák formájában. Hogy megtörd ezt a negatív érzést, tanuld meg értékelni másokat. Kerüld az egymás háta mögötti pletykákat és inkább bókolj a körülötted lévőknek. Ekkor sokan meg fognak szeretni, amivel ugyancsak építheted az önbizalmad. Azzal, hogy másokban keresed a jót, észrevétel nélkül magadból is a legjobbat hozod ki.

 

7. Ülj a legelső sorban

Iskolákban, munkahelyeken, közgyűléseken szerte a világon, az emberek hajlamosak arra, hogy a leghátsó sorba ülnek. A legtöbb ember jobban szereti, ha hátul van, mert fél attól, hogy észreveszik. Ez az önbizalomhiányt tükrözi. Azzal, hogy eldöntöd, hogy az első sorban ülsz,

túl tudsz lépni ezen az irracionális félelmen és építheted az önbizalmad. Sőt, jobban láthatóvá válsz azoknak a fontos embereknek, akik előadnak.

 

8. Beszélj hangosan!

Csapatmegbeszéléseken sok ember soha nem beszél hangosan, mert félnek attól hogy mások elítélik azért, amit mondanak. Pedig ez a félelem nem valódi. Általában az emberek sokkal elfogadóbbak, mint ahogy azt mi gondoljuk. És a legtöbb ember ugyancsak ezzel a problémával küzd, mint mi. Ha erőfeszítést teszel és felszólalsz minden közösségi megbeszélés közben legalább egyszer, sokkal jobb szónok leszel, biztosabb a saját gondolataidban és a társaid is vezetőként fognak rád nézni.

 

9. Mozogj!

A kinézet mellett a fizikai erőnlét is nagy hatással van az önbizalomra. Ha nem vagy formában, bizonytalannak, taszítónak és kevésbé energikusnak fogod érezni magad. Ha testmozgást végzel, a külsődön javítasz, formában tartod magad és valami pozitívot viszel véghez. Ha fegyelmezetten végzed a mozgást, nemcsak jobban fogod érezni magad, de olyan pozitív pillanatot fog hozni, ami egész nap feltölt.

 

10. Koncentrálj az adakozásra

Túl gyakran csak a saját álmainkat hajszoljuk. Túl sokat gondolunk magunkra és nem figyelünk mások szükségeire. Ha egy kicsit abbahagyod azt, hogy magadra gondolsz és arra koncentrálsz, hogy adakozz a világon élő más embereknek, akkor nem fogsz annyira figyelni a saját hibáidra. Növeli az önbizalmad és lehetővé teszi, hogy hatékonyan segíts. Minél többet adakozol, annál jobban meg leszel jutalmazva személyes sikerrel és elismeréssel.

 

Magabiztos kiállás, önbizalomtól duzzadó személyiség és pozitív kisugárzás, ami szavak nélkül is vonzalmat kelt. A részleteket a Vonzó Férfi Önbizalomnövelő Programról itt olvashatsz!

 vonzoferfi-program2.png

 

-         3. lépés: Közeledés a sikerhez

 

Ezen a szinten már érezni fogod, hogy nő az önbizalmad. Már végeztél azokkal a feladatokkal, amiket a 2. lépésben elkezdtél és rengeteg sikered van, amit ünnepelhetsz! Itt az ideje, hogy erőfeszítést tegyél. Növeld kicsit a céljaidat és a kihívásokat valamint az elkötelezettséged. És bővítsd a képességeidet, amiket már megszereztél újabbakkal, de olyanokkal amik szorosan kacsolódnak az eddigi területhez.

 

 1.          Tipp:                                                                                                                        

Maradj mindig a földön- ilyenkor szoktak az emberek túlzottan magabiztossá válni és túlhajtani magukat.  És bizonyosodj meg arról, hogy csak magad miatt szerzed meg a tudást…

 

Amíg kellőképpen megerőlteted magad, de nem túlságosan, látni fogod, hogy az önbizalmad rohamosan nő. Ráadásul ki fogod érdemelni az önbizalmat, hiszen komoly megpróbáltatásokon kell majd keresztülmenned a siker érdekében!

Célkitűzés-bár vitathatóan- de a legfontosabb képesség, amit meg kell tanulnod, hogy javíts az önbizalmadon. 

 

 

 További önbizalom-növelő tanácsok és gyakorlati tréning a Vonzó Férfi Programban! Bővebben »ITT« tájékozódhatsz!

vonzoferfi-program2.png

 

-         2. lépés: Felkészülés

 

Sajnos a kezdés  mindig lassú, de a célodhoz vezet. Ha jól csinálod a dolgokat és kisebb, könnyebb sikereket érsz el, akkor rálépsz arra az útra ami a végső sikeredhez fog elvezetni és ugyanakkor az önbizalmad is javul ezáltal.

 

További ingyenes Vonzó Férfi tanácsokat olvashatsz, ha tovább kattintasz ITT»»

 

Építsd ki azt a tudást ami a sikerhez szükséges:

Vizsgáld meg a céljaidat és azonosítsd azokat a képességeket, amik szükségesek az elérésükhöz. Ezután nézd meg, hogyan tudod megszerezni ezeket a képességeket jól és határozottan. Ne elégedj meg egy vázlatos, hellyel-közzel jó megoldással, olyan megoldást, programot, kurzust keress, ami teljes mértékben felkészít arra, amit el akarsz érni és ideális esetben egy olyan képesítést, diplomát ad, amire még büszke is lehetsz.

 

Koncentrálj az alapokra:

Kezdésként ne próbálj meg túl okos és bonyolult dolgot tenni. És ne a tökéletességre törekedj - inkább élvezd az egyszerű, ámde sikeres dolgokat.

 

Tűzz ki kisebb célokat és azokat érd is el:

Elkezdve a kisebb célokkal, amiket az 1. lépésben azonosítottál, szokd meg, hogy megtervezed őket, eléred őket és aztán meg is ünnepled. Ne próbálj túl nehéz célt elérni ezen a szinten, inkább azt szokd meg, hogy eléred a célokat és megünnepled őket. És így lassan kezdenek halmozódni a sikereid.

 

Folyamatosan rendezd a gondolataid:

 

Maradj mindig pozitív gondolkodású, ünnepeld magad és élvezd a sikered és céljaidat mindig tartsd szem előtt! Használhatod a „Kincs feltérképező” technikát, hogy az elképzeléseidet még jobban erősítsd. Valamint tanuld meg kezelni a kudarcokat!

 

Fogadd el, hogy néha hibázhatsz, ha valami újat próbálsz! Igazából, ha megtanulod úgy látni a hibáidat, mint lehetőségek, amikből tanulhatsz, már néha pozitív színben is tűnnek fel. Mindezek után van a közismert mondásban valami: „ami nem öl meg, csak megerősít!”

 

 

További önfejlesztéssel és önbizalom-növeléssel kapcsolatos tanácsok és gyakorlatok ITT várnak! 

 

 vonzoferfi-program2.png