Önbizalom növelő tippek, amik segíthetnek

Az önbizalom és önbecsülés kéz a kézben járnak. Élő fegyverek, amelyek segítenek szembenézni a kihívásokkal az életben. A saját magunkba vetett hit hiánya megakadályoz abban, hogy bármit is elérjünk. Önbizalom építés - nincs ötleted, hol kezdd?

 

A Vonzó Férfi program olyan ingyenes tippekkel segít az önbizalom erősítésében és felépítésében, ami szervesen illeszkedik majd a mindennapokba, így észre sem veszed, hogy most éppen önbizalmadat erősíted, csak azon kapod magad, hogy egyszerűen jobban mennek a dolgok, bátrabb vagy. Bővebb Vonzó Férfi tippeket itt találsz.

 

vonzoferfi-program2.png 

Emberek magas önbecsüléssel sokkal magabiztosabban viselkednek. Az alacsony önbecsülés megállít minden erőfeszítésben, ami a magabiztossághoz vezetne.

 

Az önbizalom fontos több területen:

- kapcsolatok

- munka

- szülői teendők

- képességek, melyek az életben szükségesek

- döntéshozatal, olyan szituációk és körülmények javítása, amelyekben nem érezzük jól magunkat

- új kihívások keresése

-  nyitottság a változásra

- személyiségfejlődés

 

Hogyan alakul ki az önbizalom?

Különböző forrásokból származhat:

  •          saját magadból merítheted
  •          másoktól
  •          a sikereidből

 

Néhány ember természetesen tűnik magabiztosnak, de gondoltad volna? Ők is tanulták, hogy hogyan csinálják ezt, szóval te is meg tudod ezt tenni!

Ha önbecsülés - vagy önbizalomhiányod van, meg kell nézned az okait. Biztosan túl kritikus vagy önmagaddal szemben, vagy olyan dolgokat mondasz magadnak, mint „Biztosan kudarcot fogok  vallani.” vagy „Nem vagyok elég jó.” vagy akár: „Én nem érdemlem meg a sikert.” Ezek szintúgy a kudarcot jelentik. Nézd meg ezt az oldalt, hogy hogyan vess véget a negatív gondolatoknak.

Talán adsz mások véleményére arról, hogy képtelen vagy sikert elérni vagy a hibáidról, ahogyan ők látják őket. Mi állíthatja meg őket és bizonyíthatja nekik, hogy helytelenül gondolták és mi segíthet szembeszállni velük ahelyett, hogy elfogadnád a véleményük? Védd meg magad! Az önbecsülésed múlik rajta! Ha szerény véleménnyel vagy magadról, mások miért tisztelnének?

Koncentrálj arra, amit eddig elértél és légy büszke arra!

 

Hogyan lehetsz nagy önbizalmú és sikeres?

  • -         Keress egy példaképet (aki magabiztos) és tanulj tőle. Ő mit tesz azért, hogy magabiztos és sikeres legyen?
  • -         Koncentrálj a már elért tetteidre, és ha elbuktál, vizsgáld meg, hogy következő alkalommal mit kellene javítani!
  • -         Tégy úgy, mintha magabiztos lennél - ez növeli az önbizalmadat is!
  • -         Készülj fel alaposan minden feladatra, hogy biztos legyél benne, hogy már készen állsz!
  • -         Dolgozz azokon a képességeken, amik szükségesek a céljaidhoz, soha nem lehetsz túlképzett vagy túl gyakorlott az élet bármely kihívásához!
  • -         Tanulj relaxációs feladatokat!
  • -         Mindig mosolyogj!
  • -         Tűzz ki elérhető célokat!
  • -         Jutalmazd magad, ha elértél valamit!

 Szeretnél még ennél is bővebb információkat arról, hogyan változtasd meg az életedet és hogyan legyél sokkal magabiztosabb?

A gyakorlatban tanulhatod meg személyre szabottan az önbizalom erősítésének és a személyiséged fejlesztésének módszerét a Vonzó Férfi Önbizalomnövelő tréningen, amiről bővebben itt olvashatsz! vonzoferfi-program.png